Gândurile pot fi citite

Gândurile pot fi citite

Western EuropeGermany

În scurt timp, gândurile noastre ar putea fi citite, astfel că nu mai putem avea secrete faţă de persoanele din exterior. Acest lucru ar putea fi posibil cu ajutorul uni scaner, capabil să „citească” creierul uman.

O echipă de cercetători germani de la Institutul pentru Cogniţie şi Ştiinţe ale Creierului susţin că pot afla deciziile oamenilor înainte ca aceştia să acţioneze într-un fel sau altul.

Voluntarii care au participat la testele cercetătorilor au fost introduşi într-un aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică. Creierul acestora a fost astfel scanat, în vreme ce li s-a cerut să efectueze în minte nişte calcule matematice simple, sau să apese pe unul dintre cele două butoane ale unui dispozitiv pe care îl aveau în apropiere.

Cercetătorii germani au dorit să afle prin acest experiment în ce parte a creierului se află centrii în care se formează intenţiile oamenilor.

Ei au ajuns astfel la concluzia că există anumiţi centri pentru intenţii şi alţii responsabili pentru execuţia acţiunilor. Totodată, ei sunt convinşi că putem afla ceea ce gândeşte o persoană dacă îi scanăm creierul.

Deşi studiile se află încă în stadiul iniţial, cercetătorii susţin că scanerul ar putea fi folosit pentru a interoga persoanele bănuite că ar fi comis fapte reprobabile, sau cele suspectate de intenţii criminale.

Nu în ultimul rând, scanerele pot fi folosite pe post de detectoare de minciuni.