Castelul Updown Court este cotat la 138 de milioane de dolari in clasamentul celor mai scumpe proprietati imobiliare din lume scoase la vanzare.
din punct de vedere cromatic, predomina maroul, cu intreaga s agama de nuante, galbenl si maroul, se remarca si nuantele sobre ale marmurei, atat in pardoseala cat si in pilonii enormi de la intrarea principala sau pe scari.
De la podeaua placata cu aur a bibliotecii pana la aleea din marmura încalzita, proprietatea ne ofera sansa de a privi si...visa

Updown Court rămâne în topul “Forbes”

Cartierul de lux Windesham, 45 de kilometri de centrul Londrei, iată o poziţie geografică demnă de invidiat, pentru care am fi tentaţi să credem că se dispută lupte acerbe. Cine nu şi-ar dori o locuinţă situată într-o asemenea zonă? Pare ceva de domeniul imaginaţiei şi pentru mulţi chiar în acest stadiu rămâne, dacă ne gândim că vorbim despre o proprietate ce valorează 70 de milioane de lire sterline (!). Motiv de mândrie pentru bătrânul continent,devenit astfel posesorul celei mai scumpe proprietăţi din lume: castelul Updown Court. Un adevărat palat, plasat în sud-vestul Londrei, construit în anul 2000, sub atenta îndrumare a designerului american John B. Scholz. Ii cuvintele parcă sunt de prisos când ştim că sursa de inspiraţie a americanului a fost locuinţa celebrului Gianni Versace.

O adevărată afacere pentru Vercoe În anul 2002 proprietatea a fost cumpărată de Leslie Allen Vercoe, contra sumei de 20 de milioane de lire sterline, însă investiţiile uleterioare au mai necesitat alte 30 de milioane. Ii, ca o culme a culmilor, Vercoe nu a figurat niciodată pe nici o listă a oamenilor bogaţi din Anglia!

Cu o suprafaţă locuibilă de 4400 de metri pătraţi, Updown Court denotă lux şi opulenţă, dar şi o eleganţă aparte, total îndepărtată de stilul minimalist. Construcţia are în componenţă 103 camere, 22 de dormitoare cu băi proprii, iar zona rezidenţială este amenajată la primul etaj. Cinematograful privat are o capacitate de 50 de locuri, nu lipseşte nici biroul privat, nici galeria de arme.

Mansarda este compartimentată în superbe apartamente de lux, dar clădirea are în componenţă inclusiv spaţii de cazare pentru personalul angajat, respectiv pentru invitaţi. În Updown Court există o încăpere pentru adăpostire în caz de urgenţă şi pericol, aşa-numita “panic room”.

Totul e “de primă linie” : design, peisaj şi…vecini
Fiecare alee dispune de un sistem subteran de încălzire, iar garajele sunt proiectate pentru a putea adăposti opt limuzine.

În cadrul proprietăţii au fost incluse cinci bazine de înot, sală de bowling, terenuri de tenis şi grajduri, nu este de mirare însă, terenul adiacent are o suprafaţă de 23,5 hectare, cu păduri şi parcuri destinate delectării. Cum era de aşteptat, sistemul de securitate aparţine ultimei generaţii, totul la nivel de Windlesham.

În privinţa cromaticii, designerul John B. Scholz şi-a marcat preferinţa pentru “earth tones”, culori ale pământului, printr-o reuşită adaptare a nuanţelor destinaţiei fiecărei încăperi. Predomină maroul, cu întreaga sa gamă de nuanţe, galbenl şi maroul, se remarcă şi nuanţele sobre ale marmurei, atât în pardoseală cât şi în pilonii enormi de la intrarea principală sau pe scări.

De aproape doi ani, Updown Court îşi aşteaptă cumpărătorii, proprietatea fiind scoasă la vânzare. Să nu uităm, totuşi, suma la care a fost evaluată: 138 de milioane de dolari.

Nu în ultimul rând demne de precizat sunt personalităţile care locuiesc pe proprietăţile vecine domeniului: Regina Angliei (Castelul Windsor) , Elton John şi Ducesa de York.

În topul celor mai scumpe case din Europa şi din lume, Updown Court ocupă actualmente locul al treilea ( dupa câţiva ani în care a dominat piaţa), într-un clasament realizat de “Forbes”. Finisaje din aur de 24 de carate, marmură încălzită, spaţiu enorm şi peisaje superbe în jur;argumente suficiente pentru a include proprietatea în categoria “the best”.