Verde pentru autostrada Deva -Sibiu

Europa de EstRomâniaSibiu

De același autor

Uninominal criticat
Feb 27, 2009 |
0
Feb 27, 2009 |
0
Feb 27, 2009 |
0

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a anunţat într-o conferinţă de presă susţinută sâmbătă la Deva, că tronsonul de autostradă Deva-Sibiu va fi primul care va intra în execuţie pe Culoarul IV european

Potrivit studiilor, pe această porţiune există cel mai mare trafic şi densitate de maşini, situaţie probată chiar şi de ministrul Transporturilor care, din cauza traficului aglomerat, a ajuns la Deva cu o întârziere de o oră.

Obiectivul principal pe care şi l-a stabilit Ludovic Orban după preluarea portofoliului de ministrul al Transporturilor este ca până în 2013 să finalizeze lucrările la reţeaua de autostrăzi din România, iar tronsonul de autostradă Deva–Sibiu este o prioritate, din cauza traficului extrem de aglomerat.

Ministrul liberal a atras atenţia şi asupra faptului că 60 la sută din cei peste 5.800 de km de drumuri care formează reţeaua de drumuri naţionale, este ieşită din uz,

iar Uniunea Europeană, care alocă şi o mare parte din fonduri, ne presează să aducem obligatoriu reţeaua la parametri tehnici europeni,

a declarat Ludovic Orban.

Fără ajutor extern, doar cu bani de la bugetul de stat, România ar termina lucrările la infrastructura în transporturi abia în anul 2023. Ministrul este de părere că lipsa autostrăzilor afectează direct dezvoltarea economică, deoarece ne ocolesc investitorii. Perspectiva pare şi mai sumbră.

Din cauza lipsei infrastructurii în domeniul transporturilor, România riscă să fie exclusă şi de pe culoarele de transport care leagă Europa de Vest cu cea de Est.

Am spus tot timpul că până acum s-a dus o politică anti-românească în transporturi. Nu există nici o legătură rutieră între Ardeal-poarta de intrare a UE în România, şi Moldova. La această oră se negociază culoarele de transport care leagă Europa de Estul continentului şi exisă riscul să fim ocoliţi, pentru că nu avem autostrăzi. Ar fi o mare pierdere pentru România,

a mai declarat Ludovic Orban, la Deva.

Potrivit lui Ludovic Orban, proiectele de investiţii pentru modernizarea infrastructurii în domeniul transporturilor elaborate de autorităţile judeţene şi locale din judeţul Hunedoara vor fi susţinute de către ministru, iar acest lucru se va simţi cel mai bine, după referendum.

Primarul oraşului Simeria, Petru Păun Jura, nu a mai aşteptat până atunci şi, profitând de vizita ministrului la Deva, i-a dat acestuia un proiect care prevede realizarea unui pod, la Simeria, peste calea ferată.