Copiii mici şi sugarii sunt victimele cele mai frecvente ale meningitei virale provocate de enterovirusuri. Această boală apare din...
Acidul folic în bolile cardiovasculare
De același autor
În scurt timp, gândurile noastre ar putea fi citite, astfel că nu mai putem avea secrete faţă de persoanele din exterior. Acest lucru ar...
Gândeştete că există un panou solar, fără panou. Doar o folie cu o vopsea pe ea care transformă lumina soarelui în energie. Este vorba...
O echipă de cercetători în medicină de la Universitatea din Calgary, Canada, şi-au petrecut ultimii şase ani lucrând la un proiect...
Dacă până acum gândacii de bucătărie puteu fi exterminaţi, cu greu, folosind otravă puternică, cercetătorii de la Universitatea din...
În timp ce marketerii încearcă să găsească noi metode şi amplasamente pentru plasarea mesajelor publicitare, o firmă americană,...
Este noul record, mondial pentru sfertul de milă şi a fost realizat de o motocicletă cu propulsie... electrică. KillaCycle foloseşte...
Pentru cei care au de gând să-şi facă un tatuaj dar nu s-au decis asupra modelului, artistul Loic Zimmermann, grafician pe computer, a...
Acum, situaţia în Italia este mai complicată decât şi-o închipuie autorităţile de la Bucureşti. Italienii nici nu mai vor să audă de...
Nevoia de afirmare profesională le determină pe multe românce să aibă un copil după 30-35 de ani, ceea ce atrage multe riscuri. După 30...
Suplimentarea dietei cu acid folic se poate dovedi o metodă simplă şi ieftină de reducere a riscului de stop cardiac şi atac cerebral, conform unui nou studiu, preluat de agenţia de presă ANI. Acidul folic poate scădea nivelul de homocisteină, un aminoacid din sânge, a cărui creştere în concentraţie este considerată una dintre principalele factori de risc ale bolilor cardiovasculare.
Majoritatea studiilor au avut drept concluzie faptul că un nivel ridicat al substanţei este într-o legătură strânsă cu aceste afecţiuni. Prin urmare, autorii studiului au tras concluzia că, din moment ce acidul folic reduce concentraţiile de homocisteină, suplimentarea dietei cu acid folic va reduce riscul de infarct şi atac cerebral.
Acidul folic se găseşte atât sub formă naturală, în legumele verzi (brocoli, spanac) şi în unele fructe şi sucuri (sucul de portocale), cât şi sub formă sintetică, în diverse complexe vitaminice şi în produsele alimentare fortificate, precum pâinea sau fulgii de cereale cu conţinut bogat în vitamine.