Amigdalita

Această boală este provocată de bacterii, de obicei streptococi, şi se manifestă prin inflamarea amigdalelor, gât roşu însoţit de dureri de gât. De multe ori această boală se manifestă şi prin febră, frisoane şi dureri ale membrelor.

Mierea

Pe parcursul unei zile înghiţiţi încet câte o linguriţă de miere. Este recomandat, de asemenea, să diluaţi într- un pahar cu apă caldă miere şi puţin oţet, cu care să faceţi gargară.

Suc de lămâie

Atunci când apar durerile de gât luaţi în gură puţină zeamă de lămâie, pe care nu o înghiţiţi decât după câteva minute. Repetaţi procedura de mai multe ori pe zi.

Oţetul de mere

Durerile de gât se potolesc dacă înmuiaţi un prosop de bumbac în oţet de mere, pe care, după ce îl stoarceţi bine, îl înfăşuraţi în jurul gâtului. Deasupra acoperiţi cu un fular de lână şi nu daţi jos compresa mai repede de jumătate de oră.

Ceapa

Seara, curăţaţi de coajă una sau două cepe, le tăiaţi mărunt şi le căliţi apoi în ulei de floarea soarelui până se înmoaie bine. Înfăşuraţi ceapa fierbinte şi uleioasă într-un prosop. După ce se astâmpără puţin fierbinţeala, aplicaţi cataplasma pe gât. Intraţi imediat sub plapumă şi nu daţi jos prosopul decât în dimineaţa următoare.
 

Seminţele de ridichi
Aceste seminţe acţionează precum un antibiotic natural, datorită uleiurilor eterice bogate în sulf. Puneţi într-un ibric o jumătate de ceaşcă de oţet şi adăugaţi o linguriţă de seminţe de ridichi pe care le fierbeţi. Adăugaţi apoi apă pentru a dilua tăria oţetului, astfel încât să puteţi face gargară cu soluţia obţinută.

Alte alimente recomandate în cazul amigdalitei sunt usturoiul, ceapa,  ghimbirul şi salvia, care au un efect antibacterian şi antiviral.