Bambus

Bambuşii, ideali pentru decorarea locuinţelor

De același autor

Uninominal criticat
Feb 27, 2009 |
0
Feb 27, 2009 |
0
Feb 27, 2009 |
0

Bambuşii decorativi se întâlnesc din ce în ce mai des în casele noastre atât datorită aspectului exotic, cât şi din cauza faptului că nu sunt deloc pretenţioşi.
Consideraţi plante aducătoare de noroc, bambuşii trebuie plasaţi în locuri însorite şi au nevoie de apă din plin. Schimbaţi în fiecare săptămână apa din vasul în care păstraţi bambusul. Vara, când este foarte cald, verificaţi tot la două zile nivelul apei şi completaţi dacă aceasta s-a evaporat. Bambuşii se dezvoltă cel mai bine în vase de sticlă sau ceramică, ideale fiind chiar şi vasele înguste, gen eprubetă, din cauză că bambuşii nu au nevoie de mult spaţiu liber în jur. Dacă îi păstraţi în vase cu deschiderea largă, verificaţi cât mai des nivelul apei care se va evapora astfel mult mai rapid. În recipientul în care păstraţi bambuşii puteţi adăuga pietricele, printre care se vor împleti rădăcinile plantei.

Pietrele alese trebuie să fie de apă dulce şi nu de mare.

Scoateţi o dată pe lună Bambuşii din vas şi spălaţi-i sub jetul de apă, insistând asupra rădăcinii. Clătiţi şi frunzele şi întreaga parte superioară a plantei. Spălaţi apoi vasul în care îi păstraţi.

La câteva zile ştergeţi frunzele cu o cârpă curată pentru a îndepărta praful. Vă puteţi da seama că bambusul s-a îmbolnăvit dacă apa s-a tulburat prea repede, sau dacă are un miros neplăcut.

Frunzele galbene sunt un alt semn al îmbolnăvirii. În acest caz, tăiaţi partea galbenă şi puneţi din nou bambusul în apă. Dacă partea galbenă se află în partea superioară, atunci vor răsări noi muguri de lângă tăietură. Dacă tulpina este bolnavă, după ce o tăiaţi, ea va da noi rădăcini în apă.

Bambuşii sunt, astfel, un alement de decor ideal pentru locuinţele noastre, în special datorită puţinului timp pe care ni-l solicită întreţinerea lor.