Casa modernă
Casa modernă

Casa modernă

De același autor

Uninominal criticat
Feb 27, 2009 |
0
Feb 27, 2009 |
0
Feb 27, 2009 |
0

Ce ar trebui să avem în casa noastră pentru a fi în pas cu moda în materie de decoraţiuni? Nu este foarte greu de intuit. Pentru o casă modernă trebuie să ne gândim la fiecare element care ne poate produce statisfacţie.

Fie că vrem să impresionăm pe cineva când îşi serveşte cafeaua la noi şi măsuţa este acoperită cu o nouă achiziţie, sau vrem să ne relaxăm picioarele într-un covor cât mai mătăsos, trebuie să ştim întotdeauna care sunt tendinţele fiecărui an.

În decoraţiunile pentru pereţi, supremaţia o deţin tablourile mari. Teme abstracte sau cu tapiţerii. De asemenea este apreciat şi metrajul pus în ramă asortat cu draperii şi sticlă.

Marea la fereastră
Stilul mediteraneean prinde tot mai mult pentru ferestrele româneşti. Cele mai căutate draperii sunt cele din fibre naturale, in, bumbac, mătase.

Culorile trebuie să fie deschise, în nuanţe dulci, de lila, gri-muştar, somon, bej, cafea cu lapte, dungi sau carouri. Ca şi accesorii pentru draperii sunt în tendinţe dantela manuală, ciucurii sau bilele din lemn. Modalitatea de prindere este pe galerie de lemn sau fier forjat prin inele de lemn sau şnur înnodat. Pernele nu au fost apreciate la adevărata valoare ca element decorativ.

Folosind materiale uşoare şi foarte colorate, stilul oriental caracterizează designul canapelelor moderne. Pernuţele rotunde, pătrate sau cu colţuri din canafi dau viaţă şi armonie unui simplu pat sau unei sofa. Este important să fie în culori vii şi asortate obiectului de mobilier.

Vechile feţe de masă ale bunicilor revin la modă. Sunt recomandate cele lucrate manual, într-o singură culoare. Ele trebuie să acopere numai două treimi din măsuţă.

Materialele folosite sunt inul, bumbacul cu dantelă manuală sau ciucuri, în aceleaşi nuanţe însă cu draperiile şi pernuţele. De mult ţi-ai dorit să calci pe un covor moale şi pufos?

Covoarele anului 2007 au furat din tendinţele occidentale. De la cei 10 milimetri cu care eram până acum obişnuiţi la covoarele clasice, acum înălţimea creşte până la 60 de milimetri.

Pentru fiecare decor, designerii găsesc un compromis. Ei recomandă carpetele mici, mai mult aşezate neglijent peste pardoseală, într-un fel dezordonat. Sunt la modă albul, bejul deschis.

Sub măsuţele de cafea, designerii recomandă o noutate în domeniu, covoarele croşetate manual, model rotund.