Interviu

Ce trebuie să faci pentru un interviu reuşit

Pentru a susţine un interviu, sfatul nostru este simplu: pregăteşte-te. Informează-te asupra firmei. Informează- te asupra celui cu care vei sta de vorba (asta în cazul în care va fi posibil, dacă nu se poate, nu este nici o problemă).

Informează-te
Află exact de ce vrei să lucrezi în respectiva firmă şi de ce vrei jobul „pus de ei la bătaie“. Trebuie să fii sigur pe tine şi pe capacităţile tale, pentru a-i putea arăta angajatorului de ce trebuie să te aleagă pe tine (chiar dacă nu ai experienţă, eşti dispus să înveţi, eşti dinamic şi vrei să ajuţi compania să îşi atingă obiectivele). Trebuie să pui şi tu întrebări, doar nu vrei să creadă că nu ştii să vorbeşti!

Cum mă îmbrac pentru un interviu
Este de preferat să te îmbraci în stilul potrivit cu funcţia solicitată, dar cel mai indicat ar fi să te îmbraci într-un sacou, camaşă şi pantolon/sau fustă.

De asemenea, este important să ai o manichiură îngrijită şi pantofii lustruiţi.

NU UITA!
Mergi mai devreme. Ia cu tine neapărat câteva CV-uri, ceva de scris şi o mapă. Încearcă să nu fii stresat, relaxează-te dar păstrează-ţi aerul profesional! Va fi OK, trebuie doar să fii sigur de ceea ce vrei! Nu fuma şi nu mesteca gumă şi încearcă să uiţi de ticurile nervoase! Încercă să fii atent la fiecare gest pe care îl faci, pentru că „eşti urmărit“ şi tot ce faci contează! Asta nu înseamnă că trebuie să fii un mic roboţel, încearcă să fii cât mai natural! Salută-l pe cel cu care vei sta de vorba şi prezintă-te. Încearcă să nu ai mâna transpirată, zâmbeşte şi priveşte-l în ochi, nu numai când îl saluţi, dar şi în timpul interviului. În cazul în care nu ai înţeles ceva, nu ezita să întrebi sau să ceri clarificări înainte de a răspunde.