Ceaiul

Ceaiul

De același autor

Busuiocul
Apr 27, 2013 |
0

Busuiocul, dupa cum se stie este o planta de mici dimensiuni, denumirea ei fiind din limba latina Ocimum Basilicum. Aceasta planta are...

Coada soricelului
Apr 26, 2013 |
0

Coada-soricelului este o planta care creste pe marginea drumurilor si atinge o inatime de maxim 80 cm, are frunzele paroase si zimtate...

Galbenele
Apr 26, 2013 |
0

Galbenelele (Calendula officinalis) sunt plante de cultura anuala, aduse cu mii de ani in urma din India. Ele se pot cultiva din seminte...

Iaurtul
Apr 25, 2013 |
0

In organismul uman se gasesc mai multe bacterii decat celule, 500 de specii de bacterii fiind gasite in sistemul digestiv, iar...

Levănţica
Apr 24, 2013 |
0

Levantica este o planta cu un miros si aspect placut, tufa avand la varfuri flori de culoare albastru deschis sau mov, iar oamenii o...

Lămâia
Apr 24, 2013 |
0

Lamaia este un fruct bogat in compusi chimici vindecatori care ajuta la vindecarea pielii, intaresc vasele de sange, imbunatatesc...

Merişor
Apr 23, 2013 |
0

Merisorul este o planta traditionala asociata cu bunatatile de Craciun si curcanul fript. El se poate consuma proaspat, sub forma de suc...

Muşeţelul
Apr 23, 2013 |
0

Musetelul este o planta care are gustul si parfumul placut din care se poate obtine un ceai aromat, este indicat sa beti o cana cu ceai...

Muştarul
Apr 23, 2013 |
0

Mustarul este un condiment versat folosit in fiecare bucatarie, care a aratat ca este mai mult decat un remediu al starii de bine. El...

Menta
Apr 23, 2013 |
0

Menta este una dintre cele mai cunoscute plante din lume. Ne intrebam de fiecare data de ce in fiecare pizzerie se gaseste langa casa de...

Ceaiul a fost si este una dintre cele mai populare bauturi calde din lume, care contine jumatate din cofeina pe care o are cafeaua, fara a produce agitatii. Unii cercetatori au descoperit ca persoanele care beau ceai au prezentat un risc mult mai mic de boli cardiace, cancer, accident vascular, chiar si carii dentare.

Inca din anii 1990, s-a observat ca femeile japoneze care practicau traditionala ceremonie a ceaiului, au inscris o rata mult mai mica de mortalitate fata de femeile care nu practicau aceasta ceremonie.

Ceaiul este un bun tratament pentru:

  • arsuri solare;
  • dureri de cap;
  • febra;
  • diaree;
  • hemoroizi;
  • dureri de dinti;
  • miros neplacut al corpului;
  • probleme ale gingiilor;
  • prurit;
  • ulcere bucale.

Un studiu epidemiologic a facut comparatie intre persoanele care beau ceai si cele care nu fac acest lucru si au ajuns la concluzia ca ceaiul previne deseori aparitia cancerului. Ceaiurile fabricate in China, in special cel verde, reduce riscul aparitiei cancerului de stomac si esofag, atunci cand este consumat regulat, dar cu toate acestea, un alt studiu facut in Olanda nu a putut dovedi acest lucru.

Ceaiul verde este foarte bogat in catechine,aceasta substanta avand proprietati antioxidante puternice, chiar mai puternice ca vitamina C. Sa nu uitam si de ceaiul negru, care si acesta la randul lui contine catechine, dar in cantitati mult mai mici decat ceaiul verde.

Ceaiul verde previne cancerul de piele, atunci cand este consumat intern sau aplicat direct pe piele, de aceea multe fabrici de produse cosmetice au inceput sa adauge ceai verde in unele din produsele lor de ingrijire a pielii, acest lucru fiind datorat efectelor lui antioxidante care reduc durerile sau alte forme de degradare a epidemiei.

Daca beti o cana de ceai zilnic, acesta va ajuta sa preveniti bolile de inima, sa reduceti riscul unui accident vascular cerebral, sa aveti o dantura puternica, si pentru ameliorarea arsurilor solare , dar si multe altele.

Ca un sfat pe care il da fiecare medic, este recomandat sa beti in fiecare zi doua sau trei cani de ceai deoarece acesta este suficient pentru avantajele asupra sanatatii.