Contradictorii la CNSAS

De același autor

Uninominal criticat
Feb 27, 2009 |
0
Feb 27, 2009 |
0
Feb 27, 2009 |
0

Surse din CNSAS au acuzat ieri existenţa unui document emis de conducerea Bisericii Ortodoxe Române, prin care se interzice preoţilor să se prezinte pentru audieri la CNSAS.

Există informaţii că actuala conducere a Bisericii a interzis preoţilor, printr-o circulară trimisă în ţară, să se prezinte la CNSAS. Se pare că Episcopul Casian al Dunării de Jos ar fi intenţionat să vină la audieri, însă prin această circulară i sa interzis,

a declarat pentru Mediafax un membru al Colegiului după şedinţa de ieri.Potrivit unor surse din Colegiu, ieri urma să fie audiat ÎPS Pimen (foto), Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, care a primit la data de 9 octombrie verdict de colaborare cu poliţia politică, pe care l-a contestat.

Sursele citate nu cred însă că ierarhul se va mai prezenta la audieri, dar CNSAS l-a mai citat o dată, întrucât contestaţia poate fi discutată doar după audierea acestuia.

Totuşi, au arătat sursele citate, în cazul în care ierarhul nu se va prezenta la audieri, după un interval de până la zece zile, Colegiul va lua în discuţie contestaţia acestuia, fără a mai aştepta declaraţiile sale. Ieri, Patriarhia Română a dezminţit că ar exista un document al conducerii Bisericii Ortodoxe Române prin care se interzice prezentarea preoţilor pentru audieri la CNSAS.

Afirmaţia potrivit căreia conducerea BOR ar fi interzis clericilor invitaţi la CNSAS să se prezinte la audieri este o minciună sfruntată. Rămâne la latitudinea fiecărui cleric ce face când primeşte o invitaţie de la CNSAS,

a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, preotul Constantin Stoica. Tot ieri, Colegiul CNSAS a decis cu majoritate de voturi că pesedistul Doru Giugula, fost şef al grupului PSD în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, a fost colaborator al Securităţii.

Giugula susţine însă că decizia Colegiului este o răzbunare a lui Mircea Dinescu, membru CNSAS, cu care ar fi intrat mai de mult într-un litigiu de natură comercială.