Culorile maschează defectele încăperilor

De același autor

Uninominal criticat
Feb 27, 2009 |
0
Feb 27, 2009 |
0
Feb 27, 2009 |
0

S-a dat startul la amenajarea locuinţelor. Primăvara ne gândim deja la o nouă zugrăveală, la o mobilă nouă şi un covor care să se asorteze. Câteva mici trucuri vă sunt de folos înainte de a alege culoarea pentru fiecare încăpere în parte.

Astfel, dacă încăperile sunt orientate către nord, puteţi folosi următoarele culori: alb, crem şi galben pal în bucătărie; auriu, alb sau roz în dormitor; galben, portocaliu pentru camerele de zi şi sufragerie. Pentru pereţii încăperilor situate spre vest puteţi folosi, la alegere: galben închis sau roşu. Culorile pastelate , bleul şi cremul sunt ideale pentru camerele situate spre est, iar albul, griul, verdele sau bleul se folosesc în camerele orientate spre sud.

Dacă încăperile sunt prea lungi, zugrăviţi în culori închise pereţii de capăt, pentru ca aceştia să pară mai apropiaţi. Dacă, din contră, vrem ca pereţii de capăt să pară mai îndepăraţi, zugrăviţi-i în alb, bleu deschis sau verde deschis.

Într-o cameră prea mică zugrăviţi pereţii într-o singură nuanţă, în culori deschise, iar uşile vor avea aceeaşi nuanţă cu pereţii

Pereţii unei camere prea joase vor fi vopsiţi în culori luminoase, covoarele vor avea culori calde iar mobila este bine să fie de culoare deschisă.

Într-o cameră prea înaltă, zugrăviţi tavanul cu o tentă de culoare mai închişă şi alegeţi un covor închis la culoare. Evitaţi tapetul sau perdelele lungi cu dungi verticale.