Cum amenajãm camera copilului
Cum amenajãm camera copilului

Cum amenajãm camera copilului

Camera copilului este cea mai interesantă din toată locuinţa şi ea trebuie să respecte un principiu simplu: să nu fie încărcată cu mobilier şi accesorii de prisos, doar strictul necesar: un pat, un dupal, câteva rafturi şi un birou, dacă copilul merge la şcoală. Este foarte important să rămână mult spaţiu liber de joacă.

Pentru pereţii camerei este bine să alegeţi culori vesele: roz, lila, verde deschis, bleu. Aveţi la îndemână şi oferta magazinelor care comercializează tapet în diverse modele. Un spaţiu important al camerei să fie amenajat pentru depozitarea jucăriilor. În mijlocul camerei puteţi aşeza o măsuţă unde copilul poate să deseneze şi să se joace.

Dacă aveţi un singur copil, puteţi opta pentru un pat cu sertare dedesubt, unde puteţi depozita hainele copilului. Dacă aveţi doi copii, puteţi câştiga spaţiu cumpărând paturi suprapuse. Ferestrele trebuie să fie mari, pentru a lăsa lumina să pătrundă în cameră.

Dacă razele soarelui deranjează, apelaţi la perdele colorate şi scurte. Biroul unde copilul îşi pregăteşte temele trebuie să fie aşezat lângă fereastră, pentru a beneficia de lumina naturală.

Biroul şi scaunul vor fi reglabile, în funcţie de înălţimea copilului. Sunt recomandate piesele din mobilier tapi-ţate, în culori vesele. Se va evita albul, care se murdăreşte foarte repede.

Mobilierul trebuie să aibă cât mai multe forme rotunjite şi nu ascuţite.

Piesele de mobilier care se potrivesc cel mai bine în acest spatiu sunt cele tapiţate, cu forme imaginative şi în culori vesele. Fie că optaţi pentru o canapea extensibilă, pouffuri sau otomane, cel mai important este să alegeţi materiale de cea mai bună calitate, preferabil naturale (bumbac, in, piele etc.), care să nu afecteze în niciun fel siguranţa şi sănătatea micuţilor.

Accesorile sunt foarte importante pentru camera copilului: un covor de lână colorat, o pătură din bumbac, pernuţe decorative în forme de animale, veioză în formă de avion, ciupercă, iepuraş, sau alte personaje din desene animate.