Cum cumpărăm carnea de pasăre

Europa de EstRomânia

De același autor

Dec 17, 2022 |
0

Oamenii de știință care studiază energia nuclearea prin fuziune la Laboratorul Național Lawrence Livermore din California au declarat că...

Oct 07, 2022 |
0

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) nu este doar formațiunea care se înșurubează mereu la guvernare. La nivel local, UDMR...

Aug 10, 2022 |
0

De anul acesta, statul acordă ajutoare tinerilor până în 35 de ani care vor să îşi construiască o locuinţă. Potrivit unui...

Mar 14, 2016 |
0

În urma incendiului din 30 octombrie 2015, bilanţul victimelor de la Colectiv a ajuns la 64:

1. Andrei Stefan Hamed...

Mai 11, 2007 |
0

Pentru a munci legal în Danemarca, cetăţenii români au nevoie de permis de muncă şi de şedere.

Acesta se eliberează de către The...

Ian 19, 2007 |
0

Unul dintre site-urile auto dedicate SUV-urilor, Suv-buster a publicat informaţii conform cărora în acest an Touaregul va suferi...

Ian 05, 2007 |
0

Specialiştii site-ului www.tridexservice.ro vin în întâmpinarea posesorilor de...

Pentru siguranţa dumneavoastră, trebuie să ţineţi cont de câteva reguli atunci când cumpăraţi carne de pasăre.

Verificaţi dacă produsul este etichetat şi marcat cu datele de fabricaţie şi valabilitate. Carcasele de pasăre trebuie să aibă culoare uniformă, să nu prezinte porţiuni vinete în zona aripilor şi copanelor (care atestă existenţa fracturilor cu acumulări masive de sânge.

Dacă există asemenea porţiuni, carnea nu este bună pentru consum, iar în condiţii necorespunzătoare de păstrare, poate constitui focare de infecţie).

Carnea proaspată are un miros specific şi o culoare alb-roz pal deschis. Nu trebuie să se lipească de degete la pipăit.

Nu cumpăraţi carne de pasare de culoare roşie-închisă sau vânătă (excepţie carnea de cocoş sau curcan).

Atenţie! Nu cumpăraţi carne de pasăre cu resturi de fulgi, intestine, trahee sau guşă. Încărcătura microbiană va fi mult mai mare.

Nu cumpăraţi păsări tăiate care au creasta sau bărbiţele de culoare brună, ochii înfundaţi în orbite, ciocul fără luciu, cu mucozităţi vâscoase în cavitatea bucală, piele umedă de culoare cenuşiu-gălbuie, cu pete verzui, iar în secţiune suprafaţa lipicioasă cu miros modificat până la putred, grăsime cu miros rânced, ţesutul muscular cu consistenţă scăzută. Nu cumpăraţi carne de la oricine şi de oriunde, pentru că riscaţi îmbolnăviri grave.