Cum cumpărăm carnea de pasăre

Europa de EstRomânia

Pentru siguranţa dumneavoastră, trebuie să ţineţi cont de câteva reguli atunci când cumpăraţi carne de pasăre.

Verificaţi dacă produsul este etichetat şi marcat cu datele de fabricaţie şi valabilitate. Carcasele de pasăre trebuie să aibă culoare uniformă, să nu prezinte porţiuni vinete în zona aripilor şi copanelor (care atestă existenţa fracturilor cu acumulări masive de sânge.

Dacă există asemenea porţiuni, carnea nu este bună pentru consum, iar în condiţii necorespunzătoare de păstrare, poate constitui focare de infecţie).

Carnea proaspată are un miros specific şi o culoare alb-roz pal deschis. Nu trebuie să se lipească de degete la pipăit.

Nu cumpăraţi carne de pasare de culoare roşie-închisă sau vânătă (excepţie carnea de cocoş sau curcan).

Atenţie! Nu cumpăraţi carne de pasăre cu resturi de fulgi, intestine, trahee sau guşă. Încărcătura microbiană va fi mult mai mare.

Nu cumpăraţi păsări tăiate care au creasta sau bărbiţele de culoare brună, ochii înfundaţi în orbite, ciocul fără luciu, cu mucozităţi vâscoase în cavitatea bucală, piele umedă de culoare cenuşiu-gălbuie, cu pete verzui, iar în secţiune suprafaţa lipicioasă cu miros modificat până la putred, grăsime cu miros rânced, ţesutul muscular cu consistenţă scăzută. Nu cumpăraţi carne de la oricine şi de oriunde, pentru că riscaţi îmbolnăviri grave.