Mesaj de eroare

Fişierul specificat public://field/image/de_ce_e_bine_sa_avem_copii.png nu a putut fi copiat, pentru că nu există un fişier cu acest nume. Trebuie verificată corectitudinea numelui introdus.

De ce e bine să avem copii?

Pentru fiecare dintre noi vine un moment în viaţă în care ne întrebăm: de ce e bine să avem copii?

Să trăim în aşa zisă tihnă numai împreună cu partenerul de viaţă, sau să dăm viaţă unui micuţ îngeraş, care în mod sigur ne va schimba radical viaţa, obişnuinţele, programul de zi cu zi, priorităţile.

Gândeşte-te că bebeluşul este şansa de a te vedea pe tine când erai mic, ce făceai, cum gângureai, cum zâmbeai şăgalnic părinţilor şi bunicilor care te-au crescut. De data aceasta eşti în ambele roluri: părinte şi copil.

Atunci când ai un copil, te simţi mai întreg. Nu uita că un cuplu fără copil nu este o familie întreagă, în adevăratul sens al cuvântului.

Atunci când ai un copil, ai şansa să redescoperi toate minunile care te înconjoară şi cărora nu le mai acorzi nici un strop de atenţie. Începi să te gândeşti din nou de ce plouă, de ce nu ai voie să fugi pe stradă, de ce trebuie să te speli pe dinţi, de ce trebuie să dormi, de ce zăpada este tot apă, de ce trebuie să te ascunzi în casă când tună? Întrebări la care, cu siguranţă, nu te-ai mai gândit demult.

Cu un copil alături de tine, ai şansa să te joci din nou, să redescoperi prin ochii piticului o lume minunată, care te fascina şi pe tine în urmă cu câţiva zeci de ani. Acum mult timp, când distracţia nu însemna localuri fiţoase, bani în buzunare, petreceri deochiate, grătare şi bere. Ai şansa să redescoperi lumea.

Când erai tu copil, nu aveai nici o grijă. Erai ocrotit de părinţii tăi, care îşi făcuseră un ţel din creşterea şi educaţia ta. Acum ai şansa să ocroteşti şi tu, la rândul tău. Ai bucuria de a modela tu un sufleţel care se bazează pe tine în tot ceea ce face, care ştie că orice problemă ar avea, mama şi tata sunt cei mai puternici din lume, că ei au răspunsuri la toate întrebările şi problemele. La fel cum m-a întrebat piticul meu la un moment dat: „Spune-mi mami de ce tună, că doar tu le şti pe toate”! Vei fi încântat să vezi că pentru copilul tău, tu eşti centrul universului, că el caută la tine răspunsuri, protecţie, alinare, dragoste, siguranţă.

De ce e bine să ai un copil? Pentru că, în acest fel, ai şansa să fi nemuritor. Ceva din tine se va transmite mai departe. Copilul moşteneşte de la tine tot ce este mai bun şi chiar dacă nu este copia ta perfectă, gândeşte-te că el te poate depăşi, poate fi mai bun ca tine, iar satisfacţiile vor fi pe măsură. În mod sigur, te vei mândri cu copilul tău mai mult decât ai făcut-o vreodată cu oricare dintre realizările şi succesele tale.

Nu te speria că nu vei fi un părinte bun! Nimeni nu este perfect. Ideea este să iubeşti copiii şi să-ţi doreşti şi tu unul. Vei vedea că vei şti să le faci pe toate, instinctiv. Fără să fi citit literatură de specialitate, fără să o fi întrebat pe mama soacră cum se cresc copiii. Vei şti, pur şi simplu. Vei şti să alini suferinţa copilului tău cu o vorbă caldă, vei şti să-i alini durerile de burtică când îl supără colicii, vei şti cât de caldă să fie apa de băiţă, când îi este foame, când vrea să fie ţinut în braţe.

Pentru că îl vei iubi mai mult decât propria persoană. Pentru că micuţul tău va fi cel mai important din toată lumea.

Din acest motiv este bine să ai copii.