Mesaj de eroare

Fişierul specificat public://field/image/frumusete_cu_ajutorul_fondului_de_ten.png nu a putut fi copiat, pentru că nu există un fişier cu acest nume. Trebuie verificată corectitudinea numelui introdus.

Frumuseţe cu ajutorul fondului de ten

Nu ne putem mândri că avem o piele perfectă. Spre norocul nostru, însă, fondul de ten folosit în mod corect ne poate ajuta să scăpăm de excesul de grăsime, ridurile inestetice, porii deschişi şi alte defecte ale pielii.

Dacă aveţi peste 40 de ani, trebuie să folosiţi un fond de ten mai dens, mai cremos, pentru a acoperi neregularităţile feţei fără a se depune în riduri. Dacă pielea dumneavoastră este lucioasă, aplicaţi o cremă cu ulei de jojoba sau avocado înainte de a folosi fondul de ten. Culoarea fondului de ten trebuie să fie cât mai apropiată de culoarea naturală a feţei.

Soluţii pentru cute, riduri, cearcăne
Fondul de ten corector conţine particule care reflectă lumina, atenuând adânciturile cutelor. Alegeţi-l într-o nuanţă puţin mai deschisă decât culoarea obrazului şi aplicaţi-l pe riduri, cute şi cearcăne, uniformizându-l uşor cu vârful degetelor. Lasaţi-l să se usuce, apoi aplicaţi deasupra fondul de ten (acelaşi pe care îl folosiţi pentru întreg obrazul).

Un fard uşor sclipitor sau un fard de pleoape luminiscent vor atenua, de asemenea, vizibilitatea neplăcută a ridurilor de pe obraz.

Tenul normal
Pentru tenul fără probleme e suficientă aplicarea unei creme de zi colorate sau fondul de ten fluid, pentru zi. Ele acoperă faţă cu o peliculă extrem de subţire, care păstrează aspectul natural al obrazului, accentuându-i culoarea.

Ten gras
Pielea grasă, cu puncte negre şi pori dilataţi are nevoie de un fond de ten opac, care să o mascheze şi să acopere neregularităţile. O soluţie perfectă o oferă fondul de ten solid.

Trucuri
Aplicaţi mai întâi fondul de ten pe frunte, pomeţi, bărbie şi nas, apoi întindeţi-l cu vârful degetelor către exteriorul obrazului. Un jet foarte fin de spray cu apă minerală face ca machiajul să dureze mai mult.

Pentru un efect prelungit, aplicaţi-l pe faţă mai întâi cu degetele, apoi întindeţi-l cu un mic burete umezit în apă şi bine stors.

Exerciţii de lifting pentru obraz
1. Pentru netezirea cutelor din jurul gurii: formaţi cu buzele vocalele A, E şi I, astfel încât să simţiţi că muşchii feţei participă. Rostirea fiecărui sunet să dureze cât o expiraţie de aer completă. Repetaţi de 5 ori.
2. Obraji fermi.
Sprijiniţi-vă partea osoasă a pumnilor de obraji. Apăsaţi şi faceţi cu ei mişcări de rotire în sus şi-n jos. Repetaţi de 5 ori, acoperind toată suprafaţa carnoasă a feţei.
3. Pentru înlăturarea pungilor de sub ochi: închideţi ochii, puneţi degetele arătătoare deasupra sprâncenelor şi degetele mari pe pomeţi. Împingeţi cu degetele arătătoare în sus şi cu cele mari în jos, vreme în care clipiţi circa 20 de secunde. Repetaţi de 5 ori.
4. Pentru întărirea gâtului şi a bărbiei: zâmbiţi cât mai larg, cu buzele lipite. Aşezaţi-vă o palmă la baza gâtului şi trageţi de piele în jos. Înclinaţi-vă capul spre spate până când simţiţi că epiderma se întinde. Repetaţi de 5 ori.