Ultimele tendințe de mobilier expus într-un mod aparte
 îmbinarea tehnologiei cu natura

Gânduri, sugestii şi câteva intenţii

Fie că ne plac sau nu, fie că sunt sau nu în concordanţă cu preţioasele noastre gusturi, trebuie să recunoaştem că tendinţele.există. Da, tendinţele există chiar şi în domeniul amenajărilor interioare şi sunt sugerate de arhitecţi sau designeri de top.

În mod cert fiecare s-a gândit cel puţin o dată la o reamenajare a locuinţei, din diverse motive: pentru că şi-a permis financiar, pentru că şi-a dorit o schimbare şi simţea nevoia de “nou” sau, poate, pentru că pur şi simplu spaţiul în care locuia nu mai corespundea tendinţelor. Puţini au apelat la sfaturile specialiştilor, puţini au consultat un architect-designer pentru a primi sugestiile potrivite.

Omul ştie că moda nu este nicidecum banală, însă preferă să aleagă un stil care îl defineşte în amenajarea / reamenajarea locuinţei personale iar în final, locuinţa ajunge să vorbească despre fiecare în parte. Există în acest sens expoziţii naţionale sau chiar internaţionale, însă foarte rar acestea devin sursă de inspiraţie pentru omul obişnuit.

În majoritatea cazurilor rolul principal (putem spune chiar decisiv, uneori) este jucat de revistele de specialitate, nu tocmai puţine la ora actuală pe piaţa românească. Fiecare publicaţie de profil încearcă să atragă cititorii prin ceva inedit, prin sugestii de reamenajări ceva mai nonconformiste, care devin de cele mai multe ori total irealizabile pentru acelaşi om de rând despre care vorbeam mai sus. Sunt idei greu accesibile fie din cauze financiare, fie din motive de mentalitate ale unor cititori, care nu pot concepe să îmbine în locuinţa personală ceva îndrăzneţ cu nişte culori calde sau nu pot admite faptul că o piesă veche de mobilier (probabil o ladă uitată de ani în podul casei) poate deveni un obiect foarte apreciat.

Până la urmă, să nu uităm că există o vorbă conform căreia “gusturile nu se discută” şi fiecare are dreptul să aducă o notă personală spaţiului în care locuieşte. Tocmai datorită faptului că ţinem cont de această zicală, intenţiile noastre sunt, în primul rând, de a respecta alegerea fiecăruia, de a nu impune ceva anume în privinţa amenajărilor, ci doar de a sugera cititorilor cele mai bune soluţii adaptate dorinţelor personale. Ştiţi că există tendinţa spre spaţii cât mai luminoase, cât mai mari? Nu spargeţi un perete, nu este necesar, vă aducem noi la cunoştinţă faptul că o simplă oglindă creează această senzaţie de “spaţiu”, dorită de fiecare.

V-aţi plictisit de mobila veche, greoaie, care parcă sufocă atmosfera şi nu vă lasă nici măcar să respiraţi? Ei bine, misiunea noastră este de a vă învăţa cum să profitaţi de piesele care încă mai pot fi păstrate. Spaţiul în care locuim trebuie să fie aproape de sufletul nostru, al fiecăruia dintre noi. Prin intermediul paginilor revistei noastre vă vom sugera originalitatea, mici trucuri şi sfaturi care pot da o notă de farmec şi căldură unei locuinţe.Vă vom explica de ce lumina are un rol major în amenajarea interiorului sau, un alt exemplu, de ce nunaţele puternic contrastante pot deveni uneori obositoare. Vom încerca să oferim mereu cititorilor noştri cele mai bune şi mai noi informaţii în domeniu pentru că ştim foarte bine.nicăieri nu-i ca acasă.