Gardurile, un plus de personalitate
Gardurile, un plus de personalitate

Gardurile, un plus de personalitate

Ultimii ani au adus pe piaţă o varietate largă de tipuri de garduri. Fie că sunt din fier forjat, lemn, cărămidă sau plasă, ele îndeplinesc acelaşi rol. Depinde de gustul, zona şi bugetul fiecărui proprietar de a opta pentru o variantă sau alta.

Există tendinţa de a alege gardurile aerisite, care oferă o vedere amplă asupra exteriorului curţii sau grădinii.

Sunt la modă gardurile din fier forjat, deşi sunt destul de pretenţioase şi nu se potrivesc în orice zonă. Sunt ideale pentru oraşe, nu pentru zonele rurale. Din punct de vedere al siguranţei, acestea sunt de preferat în locul gardurilor din lemn, fiind mult mai înalte şi solide.

Dacă aveţi o casă la ţară puteţi să folosiţi gardul din lemn, fiind extrem de frumoase atât prin formă, cât şi prin culoare. Trebuie să asortaţi gardul cu stilul casei şi al grădinii. Dacă aveţi o căsuţă din lemn şi o grădină mare în jur puteţi opta pentru un gard făcut din şipci de lemn aşezate orizontal, la distanţă unele de altele, acest stil de garduri fiind întâlnite cu preponderenţă în fermele americane.

Dacă vreţi să împrejmuiţi un teren întins, o livadă, soluţia cea mai economică o reprezintă gardurile din sârmă, plasă deasă în cadru de metal şi stâlpi mari de fier.

Căsuţelor cochete, rupte din basm, li se potrivesc garduri realizate din şipci de lemn aşezate vertical, având în partea de sus model sau dantelărie din lemn. Le puteţi vopsi în alb sau verde, fiind minunate în jurul rondourilor de flori. Acestea nu reprezintă o piedică în calea hoţilor, fiind recomandate în zonele liniştite, în comunităţile restrânse, fără probleme.

Gardurile de cărămidă sunt mai scumpe decât cele din lemn, însă sunt foarte cochete, fiind ideale în delimitările interioare.

Dacă doriţi să plantaţi plante agăţătoare precum iederele şi zorele puteţi opta pentru un gard hibrid de lemn, o combinaţie între gardul cu şipci verticale şi cel în formă de plasă. Două treimi din gard poate fi făcut din şipci verticale, iar partea de sus cu model plasă.