Masa de Crãciun

Masa de Crãciun

A început numărătoarea inversă. Încă câteva zile şi ne vom afla cu toţii în jurul mesei de Crăciun. Pentru ca atmosfera să fie cu adevărat de sărbătoare, trebuie să planificaţi totul cu mare grijă.

Chiar dacâ nu cumpăraţi ornamente şi aranjamente de Crăciun, aveţi la îndemână obiectele adunate în gospodărie peste an, care vor fi de mare folos. Panglici, sfeşnice, lumânări, conuri de brad, materiale colorate.

Culoarea specifică acestei sărbători este roşul, însă puteţi folosi cu succes şi alte culori, cum ar fi auriul, verdele, galbenul sau albastrul.

Când cumpăraţi bradul, nu uitaţi să luaţi şi câteva crenguţe, pe care le veţi folosi la decorarea mesei şi realizarea de către dumneavoastră a unor mici aranjamente.

După ce aşezaţi farfuriile, tacâmurile şi paharele pe masă, puneţi deasupra fiecărei farfurii şerveţelele aranjate în buchet şi strânse jos cu o fundiţă colorată.

Crenguţe şi fundiţe
Aşezaţi în faţa fiecărei farfurii câte o crenguţă mică de brad, pe care prindeţi o fundiţă roşie, pe care aţi păstrat-o de la florile primite, sau pe care o puteţi confecţiona dintr-o fâşie de material.

La mijlocul mesei aşezaţi un şfenic cu lumânare pe care puteţi lega cu panglică roşie câteva crenguţe mici de brad. Deşi beteala arată foarte bine în brad, evitaţi să o amplasaţi pe masa pregătită pentru Crăciun.

Cadouri pentru invitaţi
Vă place să primiţi cadouri, dar, cu siguranţă, sunteţi nerabdători şi să oferiţi mici atenţii celor care vor lua masa cu dumneavoastră. Fără a fi deloc costisitoare, puteţi pregăti mici atenţii care constau în fructe pe care desenaţi cu carioca o faţă larg zâmbitoare, o punguţă cu cereale, semn al prosperităţii, sau o sticlă de dimensiuni mici pe care o puteţi umple cu straturi de gris, boia, zahăr, cacao, mălai, făină, iar ca dop să folosiţi un capăt de ştiulete de porumb. Aceste cadouri amuzante le puteţi aşeza în faţa fiecărei farfurii, având grijă să menţionaţi pe un bileţel numele persoanei căreia îi este destinat cadoul.

Decoraţi şi restul camerei
De asemenea, în cameră puteţi să mai aşezaţi câteva aranjamente pe care să le confecţionaţi din crengi de brad, pe care aşezaţi câte o lumânare, globuri mici, conuri de brad sau mărgeluţe. Aceste aranjamente le puteţi aşeza pe un raft, o poliţă, sau o nişă.