Busuiocul, dupa cum se stie este o planta de mici dimensiuni, denumirea ei fiind din limba latina Ocimum Basilicum. Aceasta planta are...
Mierea
De același autor
Coada-soricelului este o planta care creste pe marginea drumurilor si atinge o inatime de maxim 80 cm, are frunzele paroase si zimtate...
Galbenelele (Calendula officinalis) sunt plante de cultura anuala, aduse cu mii de ani in urma din India. Ele se pot cultiva din seminte...
In organismul uman se gasesc mai multe bacterii decat celule, 500 de specii de bacterii fiind gasite in sistemul digestiv, iar...
Levantica este o planta cu un miros si aspect placut, tufa avand la varfuri flori de culoare albastru deschis sau mov, iar oamenii o...
Lamaia este un fruct bogat in compusi chimici vindecatori care ajuta la vindecarea pielii, intaresc vasele de sange, imbunatatesc...
Merisorul este o planta traditionala asociata cu bunatatile de Craciun si curcanul fript. El se poate consuma proaspat, sub forma de suc...
Musetelul este o planta care are gustul si parfumul placut din care se poate obtine un ceai aromat, este indicat sa beti o cana cu ceai...
Mustarul este un condiment versat folosit in fiecare bucatarie, care a aratat ca este mai mult decat un remediu al starii de bine. El...
Mierea este un produs care provine de la roiurile de albine, care zboara din floare in floare pentru a culege nectar. Doctorii ne sfatuiesc in permanenta sa reducem consumul de dulciuri, dar mierea este un produs dulce special.
O lingurita de miere are 65 de calorii fata de o lingurita de zahar care are 48 de calorii, deci mierea este mult mai dulce decat zaharul.
Chiar daca are atatea calorii, mierea este mult mai avantajoasa pentru sanatate decat zaharul, ea continand aminoacizi si minerale, cantitati mici din complexul de vitamine, dar cu o valoare nutritionala mai mica decat a zaharului.
Mierea alaturi de lamaie este un tratament pentru calmarea durerilor de gat, ajuta la refacerea ranilor, taieturilor si amelioreaza durerile ulcerului gastric.
S-a dovedit ca performantele atletice se pot imbunatati daca se consuma cantitati mici de miere.
Mierea este un bun tratament pentru:
- acnee;
- alergii;
- faringoamigdalita;
- insomnie;
- ulcer gastroduodenal;
- tuse;
- laringita;
- pete de varsta;
Inca din cele mai vechi timpuri, inainte ca medicamentele sa apara, mierea era un bun tratament pentru infectii, vindecand chiar si zgarieturile sau juliturile. Ea distruge bacteriile deoarece mai contine si peroxid de hidrogen si propolis.
Inca din anii 1970 s-a dovedit ca femeile care au avut interventii chirurgicale in zona genitala au stat mai putine zile in spital si nu au avut infectii sau alte probleme deoarece au fost tratate cu miere.
Persoanele care consuma miere au parte de o digestie mult mai usoara, in prezent demonstrand ca ea are aceste proprietati pentru ca amelioreaza ulcerele si regleaza tranzitul intestinal.
Mierea are un dezavantaj in cazul bebelusilor sub un an pentru ca ea contine un numar mic de spori care pot duce la boala cu numele de Botulism.
In intestinul adultilor sau a copiilor mai mari nu exista acesti spori, dar in cel al bebelusilor sub un an pot provoca toxiinfectii alimentare cunoscuta cu numele de Botulism infantil.