Mierea

De același autor

Busuiocul
Apr 27, 2013 |
0
Coada soricelului
Apr 26, 2013 |
0
Galbenele
Apr 26, 2013 |
0
Iaurtul
Apr 25, 2013 |
0
Levănţica
Apr 24, 2013 |
0

Mierea este un produs care provine de la roiurile de albine, care zboara din floare in floare pentru a culege nectar. Doctorii ne sfatuiesc in permanenta sa reducem consumul de dulciuri, dar mierea este un produs dulce special.

O lingurita de miere are 65 de calorii fata de o lingurita de zahar care are 48 de calorii, deci mierea este mult mai dulce decat zaharul.

Chiar daca are atatea calorii, mierea este mult mai avantajoasa pentru sanatate decat zaharul, ea continand aminoacizi si minerale, cantitati mici din complexul de vitamine, dar cu o valoare nutritionala mai mica decat a zaharului.

Mierea alaturi de lamaie este un tratament pentru calmarea durerilor de gat, ajuta la refacerea ranilor, taieturilor si amelioreaza durerile ulcerului gastric.

S-a dovedit ca performantele atletice se pot imbunatati daca se consuma cantitati mici de miere.

Mierea este un bun tratament pentru:

  • acnee;
  • alergii;
  • faringoamigdalita;
  • insomnie;
  • ulcer gastroduodenal;
  • tuse;
  • laringita;
  • pete de varsta; 

Inca din cele mai vechi timpuri, inainte ca medicamentele sa apara, mierea era un bun tratament pentru infectii, vindecand chiar si zgarieturile sau juliturile. Ea distruge bacteriile deoarece mai contine si peroxid de hidrogen si propolis.

Inca din anii 1970 s-a dovedit ca femeile care au avut interventii chirurgicale in zona genitala au stat mai putine zile in spital si nu au avut infectii sau alte probleme deoarece au fost tratate cu miere.

Persoanele care consuma miere au parte de o digestie mult mai usoara, in prezent demonstrand ca ea are aceste proprietati pentru ca amelioreaza ulcerele si regleaza tranzitul intestinal.

Mierea are un dezavantaj in cazul bebelusilor sub un an pentru ca ea contine un numar mic de spori care pot duce la boala cu numele de Botulism.

In intestinul adultilor sau a copiilor mai mari nu exista acesti spori, dar in cel al bebelusilor sub un an pot provoca toxiinfectii alimentare cunoscuta cu numele de Botulism infantil.