Muştarul

Muştarul

De același autor

Busuiocul
Apr 27, 2013 |
0
Coada soricelului
Apr 26, 2013 |
0
Galbenele
Apr 26, 2013 |
0
Iaurtul
Apr 25, 2013 |
0
Levănţica
Apr 24, 2013 |
0

Mustarul este un condiment versat folosit in fiecare bucatarie, care a aratat ca este mai mult decat un remediu al starii de bine. El este foarte apropiat cu varza, broccoli si multe alte legume din familia crucifere, acesta continand o multime de compusi chimici care au calitati vindecatoare impresionante. Una din calitati este atunci cand aveti nasul infundat, si respirati cu mici dificultati.Puneti o cantitate mai mare de mustar , de exemplu pe un sandwich, deoarece acesta emana o doza foarte mare de mirosin si sinigrin, acestea fiind doua substante chimice care usureaza si subtiaza mucusul.

Este un remediu pentru:

  • dureri de cap;
  • dureri de spate;
  • febra;
  • piciorul atletului;
  • raceala si gripa.

Mustarul este un tratament traditional pentru congestie atunci cand este preparat din cateva linguri de seminte de mustar zdrobite si amestecate cu o cana de faina si putin apa, pana cand se transforma intr-o pasta, apoi pusa direct pe piept. Inainte de a aplica aceasta cataplasma, asigurati-va ca va protejati pielea prin aplicarea unui strat gros de vaselina, pe care nu-l lasati sa actioneze mai mult de 15 minute, deoarece va puteti arde pielea. Dupa acest procedeu, spalati-va bine pe maini pentru a nu atinge nasul, ochii sau gura. Acest tratament ajuta la desfundarea nasului prin mirosul puternic, iar caldura care se degaja, regleaza circulatia sanguina, la nivelul toracelui.

Mustarul mai poate fi utilizat si pentru:

  • Ameliorarea simptomelor sindromului Raynaud: pentru persoanele care prezinta probleme circulatorii, de exemplu degete reci si dureroase, este utila o cataplasma cu mustar care atunci cand este aplicata pe piele, mustarul provoaca o iritatie a pielii care creste fluxul sanguin, local dand o senzatie de furnicaturi si caldura. Se ameseca 100 g de seminte de mustar zdrobite cu apa calduta pana se otine o pasta groasa, apoi puneti pasta respectiva pe o bucata de panza mare pentru a putea fi acoperite toate degetele afectate, tinand-o maxim un minut, apoi dati-o jos. Daca pielea se va inrosi (ceea ce este foarte sigur), aplicati putin ulei de masline.

Stimuleaza pofta de mancare:

  • daca sunteti subponderal, adaugati mustar la diferite feluri de mancare, deoarece creste cantitatea si de sucuri digestive;
  • vindecarea piciorului atletului;
  • ameliorarea durerilor de spate si durerilor articulare;
  • ameliorarea durerilor de cap, febra si congestie: Daca adaugati o lingurita de pudra de mustar in apa fierbinte in care vreti sa va inmuiati picioarele poate ajuta in mai multe scopuri( ajuta la stoparea racelii, a durerilor de cap, si a scaderii febrei, la stimularea articulatiilor si la reducerea congestiei atunci cand sangele este orientat catre membrele inferioare).

Exista mai multe tipuri de mustar, cum ar fi mustarul negru, maro si cel alb( denumit si mustarul galben). Mustarul alb are semintele mai putin iuti decat celelalte tipuri. Daca semintele de mustar sunt luate in cantitati mari pe cale bucala, ele pot avea un efect laxativ.