Oţetul

Oţetul

De același autor

Busuiocul
Apr 27, 2013 |
0
Coada soricelului
Apr 26, 2013 |
0
Galbenele
Apr 26, 2013 |
0
Iaurtul
Apr 25, 2013 |
0
Levănţica
Apr 24, 2013 |
0

Otetul se gaseste dupa cum se stie in fiecare bucatarie fiind un bun ingredient in alimentatie. Este acru precum un fruct necopt, care actioneaza impotriva bacteriilor, indreapta mancarimile provocate de intepaturile tantarilor cat si durerile cauzate de arsurile solare. El linisteste si tulburarile digestive, catifeleaza pielea si da stalucire firelor de par.

Unii folosesc otetul in amestec cu mierea si apa calduta pentru ameliorarea durerilor de picioare, iar altii pentru uscarea herpesului. Otetul este folosit la fel de bine atunci cand o persoana are senzatia de lesin.

Daca puneti o picatura de otet pe varful limbii veti constata cat de acru este, aceasta aroma puternica fiind data de concentratia mare de acid acetic.

Otetul se foloseste pentru:

  • acnee;
  • contuzii;
  • dureri de cap;
  • arsuri solare;
  • gura uscata;
  • indigestie;
  • eriterm de scutec;
  • matreata;
  • intepaturi si muscaturi de insecte;
  • miros neplacut al picioarelor;
  • miros corporal neplacut;
  • par gras;
  • negi;
  • paduchi;
  • probleme ale urechii;
  • psoriazis;
  • sughit;
  • urticarie;

Din cauza puterii acidului, insectele pot muri dintr-o singura cura te otet, fiind o aroma puternica impotriva bacteriilor.

In Primul Razboi Mondial soldatii isi curatau ranile cu otet, fiind valabil si in ziua de azi, daca se poate suporta deoarece acesta este un dezinfectant foarte bun al zgarieturilor si al ranilor.

Otetul este foarte bun pentru firele de par sau piele, tamponat pe piele sau folosit direct la clatirea parului, inlaturand sapunul, samponul sau balsamul. Atunci cand parul este clatit cu otet, ajuta la inlaturarea matretii si linistirea scalpului.

Unele dintre cele mai bune utilizari ale otetului sunt:

  • calmeaza tulburarile gastrice (se ia o lingurita de otet dupa ce ati mancat);
  • este un racoritor bland (se aplica pe piele si se evapora repede, acesta producand o senzatie de racoare care inlatura usturimile produse de soare);
  • distruge bacteriile si fungii (puneti in ureche cateva picaturi);
  • inlatura alte mirosuri;
  • calmeaza intepaturile de insecte;
  • amelioreaza durerile de cap;
  • amelioreaza durerile de gat;

Oriunde vom merge in lume, vom gasi otet fabricat din nuci, curmale, fructe de padure, miere, cartofi. Dar cel mai raspandit otet este cel din malt brun, otetul din cidru (de mere), otetul din vin, distilat, alb sau simplu. Cel mai recomandat este otetul din mere datorita proprietatilor sale asupra sanatatii. Doua motive fiind acelea ca merele fermentate sunt bogate in pectine si ca aceste contin acid malic. Otetul se poate prepara destul de usor si in gospodarie folosind doar recipiente sterilizate pentru a evita neplaceri.