Puzzle din mobilă şi tavane false

Puzzle din mobilă şi tavane false

De același autor

Uninominal criticat
Feb 27, 2009 |
0
Feb 27, 2009 |
0
Feb 27, 2009 |
0

În alegerea mobilierului şi a obiectelor care să decoreze casa trebuie să conteze confortul pe care acestea îl vor oferi. Toate obiectele, indiferent de întrebuinţarea lor, trebuie să ofere siguranţă şi durabilitate.

Toate acestea le poţi avea în momentul în care îţi alegi mobilierul pentru casă. Trebuie să calculezi cu grijă modul în care corpurile vor umple locuinţa ta. Orice activitate casnică, cum ar fi gătitul, spălatul, mâncatul sau îmbrăcatul, are nevoie de un spaţiu optim de desfăşurare.

Activităţi comode
Aceste activităţi trebuie să se desfăşoare comod, în siguranţă şi, bineînţeles, fără pericole de accidente. În cazul în care nu eşti fericitul posesor al unui apartament spaţios, cu încăperi mari, atunci este recomandabil să îţi alegi mobila şi accesoriile aferente la o scară mică. Asemenea elemente se vor potrivi în cele mai variate spaţii, mai ales dacă decizi să le muţi frecvent în locuinţă. Şi dacă tot ai gânduri de schimbare, îţi va fi mult mai uşor să muţi obiecte mai mici decât mobilierul din lemn masiv. Locul destinat depozitării este, de obicei, destul de mic în majoritatea caselor.

Alege elemente de mobilier dotate cu sertare sau suporturi pentru agăţat, aşa cum ar fi un dulap sau un şifonier. Se pot folosi aceste elemente de mobilier peste tot în apartament.

Un alt aspect în care este preferabil şi chiar recomandat să fii creativ îl reprezintă măsuţele. Alege suporturi interesante şi foloseşte deasupra lor un geam de sticlă sau un decor potrivit.

Aceste măsuţe pot fi folosite în living sau în dormitor, pe post de noptieră, lângă pat. Atunci când îţi aranjezi mobila încearcă să gândeşti în afara schemei sau tiparului în care te încadrezi. Foloseşte mobila sau accesoriile în moduri neaşteptate, aşa cum ar fi un fotoliu la capătul patului, un televizor ascuns sub o faţă de masă sau un dulap care susţine colecţia ta de DVD-uri.

Alegerea mobilierului
Atunci când alegi mobila pentru living sau pentru sufragerie, alege varianta două fotolii pentru două persoane în locul unei canapele considerabil mai mare, deşi, iniţial aceasta ţi se pare mult mai spaţioasă. Pot fi aranjate unul în faţa celuilalt, facilitând astfel comunicarea, sau pot fi puse alăturat, în colţ, creînd o zonă de linişte, destinată repausului şi odihnei. Mobilierul destinat şederii este folosit pentru diverse activităţi: servitul mesei, învăţat sau altă activitate care se desfăşoară la o masă. Masa sau scaunul care servesc la desfăşurarea unei activităţi trebuie să fie dimensionate corect pentru un utilizator ideal. Aceasta înseamnă că cele patru elemente care intră în relaţia scaun-om-activitate-masă trebuie să aibă dimensiunile proiectate astfel încât să fie în deplină concordanţă unele cu altele.

Sistemele de gips-carton permit îmbunătăţiri semnificative în ceea ce priveşte compartimentările unei clădiri. Uzual, se vorbeşte despre tavan fals şi pereţi falşi, metode folosite tot mai des pentru ambientele moderne.

Tavanul fals, o soluţie
Principalul atu al tavanului fals este că poate modela foarte uşor un spaţiu cu probleme. O astfel de soluţie poate rezolva neajunsul generat de un tavan cu fisuri sau denivelări, dar poate masca în mod eficient cablurile şi firele electrice, conductele de la aparatul de aer condiţionat, precum şi bârnele sau structurile de rezistenţă care au un aspect mai puţin plăcut.

În plus, tavanul fals nu este o soluţie permanentă şi poate fi scos uşor, dacă se doreşte o altfel de amenajare.

Acest tip Puzzle din mobilă şi tavane false de tavan asigură şi izolare fonică şi termică, datorită calităţilor gips-cartonului. Construirea tavanului fals pe mai multe niveluri duce la obţinerea unor ansambluri decorative, care au ca scop accentuarea şi iluminarea unei anumite zone a amenajării.

Tavanul din gips-carton se poate realiza în două moduri. Cel cu structură pe bride este recomandat în cazul în care nu se doreşte micşorarea înălţimii camerei, iar tavanul cu structură pe tije permite realizarea diferenţelor de nivel.

La instalarea tavanului fals trebuie ţinut cont de înălţimea minimă de la podea la nivelul noului tavan, care trebuie să fie de 2,4 m. Pentru prinderea în pereţi
a profilelor perimetrale UW 30 se vor folosi dibluri de 6 mm diametru şi 40 mm lungime. Montate pe tot conturul viitorului tavan, acestea vor fi suficient de rezistente pentru a susţine noua structură. Pereţii din gips-carton completează o amenajare interioară de calitate.

Ei sunt folosiţi pentru împărţirea spaţiilor de dimensiuni mari ori pentru rearanjarea celor existente. La fel ca tavanul fals, şi peretele fals poate fi demontat oricând, spaţiile revenind la forma iniţială.

Acest tip de perete poate fi folosit atât ca element de rezistenţă, cât şi perete exterior. Printre avantajele acestor soluţii constructive, trebuie enumerate funcţia de regulator al microclimatului încăperii, izolarea termică şi fonică, dar şi confortul creat.

Pereţii din gips-carton sunt neinflamabili, sunt uşori şi, ca atare, simplu de montat, în numai câteva ore. În funcţie de preferinţe sau necesităţi, grosimea pereţilor poate fi de 75, 100 sau 125 mm. Plăcile din gips-carton au o dimensiune uzuală de doi metri şi jumătate şi o grosime de 9,5-12,5m. Manopera costă în jur de 20-40 RON pe metru pătrat, iar o placă de gips-carton costă în jur de 21 RON.