Remedii naturiste pentru picioare grele, varice, flebită

Remedii naturiste pentru picioare grele, varice, flebită

Viţa roşie (Vitis vinifera) acţionează împotriva picioarelor grele, varicelor, hemoroizilor, echimozelor, cuperozei. Infuzaţi 80 g de frunză de viţă roşie într-un litru de apă clocotită. Lăsaţi să se odihnească timp de 10 minute şi beţi câte două ceşti pe zi, între mese.

Castanul sălbatic (Aesculus hippocastanum) este un alt remediu eficient. Preparaţi un decoct din 40 g de castane la un litru de apă. Lăsaţi să fiarbă timp de 10 minute. Beţi câte două ceşti pe zi, alternând o săptămână da şi una nu.

Vinul de castan sălbatic.
Luaţi 70 g de frunze uscate de castan şi un litru de vin alb de bună calitate. Lăsaţi la macerat frunzele în vin timp de 24 de ore, strecuraţi şi adăugaţi puţină miere după gust. Beţi câte un păhărel în fiecare zi.

Hamameli (Hamamelis virginiana) este execelent împotriva picioarelor grele, deoarece are proprietăţi vasoconstrictive. Faceţi un decoct din 10 g de frunze la un litru de apă. Lăsaţi să fiarbă timp de 10 minute şi beţi câte trei ceşti pe zi.

Sulfina (Melilotus officinalis) previne eficient flebitele. Conţine un anticoagulant blând care va fluidiza sângele în mod natural, reduce riscul flebitei şi fortifică venele. Infuzaţi o linguriţă de sulfină cu o ceaşcă de apă clocotită şi beţi câte trei ceşti pe zi.

Usturoiul (Allium sativum) este un mare protector al vaselor sanguine. El le dilată, face sângele mai fluid, reduce tensiunea arterială. Presaţi câţiva căţei de usturoi pentru a aexzrage sucul şi beţi câte 20 de picături de suc de usturoi, de trei ori pe zi.