Să zugrăvim singuri

Să zugrăvim singuri

De același autor

Uninominal criticat
Feb 27, 2009 |
0
Feb 27, 2009 |
0
Feb 27, 2009 |
0

Deşi pare dificilă, operaţiunea de zugrăvire nu este foarte complicată. Cel mai neplăcut aspect este curăţenia de la sfârşitul operaţiunii, când ni se pare că este imposibil să readucem încăperea la starea iniţială de curăţenie.

Cu toate acestea, câteva sfaturi vă vor ajuta să vopsiţi simplu şi fără prea multă bătaie de cap încăperile din căminul dumneavoastră. Pentru a nu scăpa vopsea pe mobilă, parchet, geamuri, sau alte obiecte din încăpere, acoperiţile întotdeaua cu folii de plastic sau ziare. Adunaţi mobila în mijlocul camerei şi acoperiţi-o cu folie de plastic.

Dacă vă hotărâţi să vopsiţi cu produse pe bază de acril, umeziţi întotdeauna suprafeţele din jur cu apă, pentru a le feri de stropirea cu vopsea. Spălaţi imediat eventualii stropi accidentali cu apă din belşug.

Pistolul de vopsit, cel mai rapid
Una dintre cele mai uşoare metode de zugrăvit este cu ajutorul pistolului de vopsit, în acest mod acoperinduse atât suprafeţe mari, cât şi foarte complexe. Suprafaţa va fi uniformă şi veţi vopsi foarte uşor, în comparaţie cu folosirea pensulei, dar şi foarte rapid. Trebuie să aveţi însă grijă să protejaţi suprafeţele înconjurătoare.

La sfârşit, curăţaţi temeinic pistolul. Specialiştii recomandă să diluaţi vopseaua pentru a ajunge la fluiditatea menţionată pe cutia de vopsea. Dacă aveţi un pistol de vopsit cu aer comprimat, reglaţi jetul de aer înainte de a începe operaţiunea.

În cazul pistolului electric, reglaţi debitul de pulverizare testând înainte pe o bucată de hârtie sau de carton.

Vopsiţi printr-o mişcare regulată, la distanţă constantă. Deplasaţi pistolul paralele cu suprafaţa care trebuie vopsită.

Ce culori alegem
Dacă spaţiul de zugrăvit este mic, nu alegeţi două, sau trei culori, pentru că sunt mult prea multe. Ideal este să alegeţi o singură culoare, fie una mult mai deschisă, fie un mult mai închisă decât culoarea care este lait motiv a încăperii.

Dacă sunteţi tentaţi să zugrăviţi pereţii în alb, este bine să reţineţi sfatul specialiştilor: albul poate crea contraste prea puternice şi, de asemenea, poate umbri alte nuanţe care sunt plăcute la vedere.

Dacă aveţi o casă veche, alegeţi vopseaua mată, care maschează imperfecţiunile şi denivelările pereţilor. Folosiţi un burete pentru a imprima pe pereţi modele de culoare mai închisă sau mai deschisă decât cea iniţială. Este o tehnică foarte uşor de utilizat. Puteţi proba pe un carton sau pe o planşetă de lemn.
Mult succes!