Suprafaţă mai mare cu orice preţ

De același autor

Uninominal criticat
Feb 27, 2009 |
0
Feb 27, 2009 |
0
Feb 27, 2009 |
0

Oricine doreşte să îşi cumpere un apartament încearcă să obţină unul cu o suprafaţă cât mai mare. Cei care nu reuşesc, încearcă prin orice mijloace să aducă apartamentul cumpărat la o suprafaţă mai mare.

Pasul până la începerea modificărilor, eliminarea pereţilor interiori, se face destul de uşor.

Majoritatea locatarilor execută aceste operaţiuni fără a se interesa sau obţine vreo autorizaţie de la o instituţie abilitată în această problemă.

În majoritatea apartamentelor modificate, spaţiile de depozitare, cămara sau debaraua au dispărut în totalitate. Prin eliminarea acestora, oamenii încearcă ori lărgirea bucătăriei şi transformarea în living, ori mărirea holului de intrare.

Sunt lucrări neautorizate, iar în ultimul timp în Deva s-a dus o adevărată campanie de prevenire în rândul celor care sparg pereţii apartamentelor şi în special pereţii de susţinere.

Soluţii periculoase
Cine nu are banii necesari trebuie să facă în aşa fel încât să îşi transforme apratamentul într-un loc cât mai plăcut. Eu de exemplu am mutat cămara pe balcon. Aşa au făcut mulţi prieteni de ai mei şi sunt multumiţi de rezultat. Nu am încercat să obţin nici o autorizaţie, dar nici nu am afectat nici un perete de siguranţă,

ne-a declarat Florin Manea.

Deşi mulţi locatari au recurs la aceste modificări, la fel de mulţi cred că debaraua şi cămara au rolurile lor bine determinate într-un apartament.

Nu mi se pare normal să strici pereţii unui aprtament. Sunt cupluri tinere care fac aceste modificări, dar nu îşi dau seama că în timp le vor trebui aceste locuri de depozitare. Pentru o femeie este foarte important să aibă un loc unde să îşi pună rezervele pentru iarnă. Eu am un apartament cu o suprafaţă de 44 metri pătraţi, dar nu am făcut nici o modificare, deşi am avut posibilitatea

ne-a declarat Maria Gherghinoiu din Deva.

Prin încercarea de a mări suprafaţa apartamentului oamenii găsesc o mulţime de soluţii. Inspectorii în construcţii din Deva au aplicat numai în anul 2006 amenzi în valoare de 180 de milioane de lei.

Cine are impresia că îşi poate modifica apartamentul cum vrea el se înşeală amarnic. Oamenii nu cunosc riscurile la care se expun prin înlăturarea spaţiilor de depozitare. În majoritatea apartamentelor din Deva locul unde se află cămara şi debaraua erau locuri de rezistenţă a apartamentului.

Cine doreşte să îşi modifice apartamentul este aşteptat la sediul nostru pentru a obţine autorizaţie dar în prealabil trebuie că un inspector de la noi să verifice structura de rezistenţă a apartamentului.

Până şi pentru închiderea balconului oamenii trebuie să solicite autorizaţie. Dacă oamenii vor întelege asta va fi totul bine, dacă nu vom continua cu aplicarea amenzilor

ne-a declarat şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii Deva, Miron Muntean.