Unde amplasăm clopoţeii de vânt
Unde amplasăm clopoţeii de vânt

Unde amplasăm clopoţeii de vânt

Fie ei clopoţei tubulari metalici, ceramici sau din lemn, au scopul de a restabili armonia şi vitalitatea mediului în care sunt amplasaţi şi atrag norocul şi prosperitatea în casele în care sunt amplasaţi.

În arta Feng Shui, toate obiectele care produc sunete (diapazon, boluri de metal sau de cristal, clopoţei, gonguri, talgere) au darul de a atrage energiile pozitive şi de a le împrăştia pe cele negative. Orientalii aşează clopoţeii în grădină, în verandă, în fereastră, fiecare adiere de vânt declanşând un sunet plăcut. Amplasaţi clopoţeii de vânt în ferestre, pe balcon, în holul de la intrare, în camera copiilor sau în orice altă încăpere în care locuiţi frecvent. Este de asemenea indicat să îi aşezaţi în colţuri în care de obicei se poate acumula energie chi - unghere întunecate, depozite, debarale. Sunetele pure, vibrante, ca cele produse de aceste obiecte, clarifică şi purifică mediul, împrăştie acumulările de energie chi din zonele în care sunt amplasaţi clopoţeii, restabilind armonia energetică în încăpare. Sunetul clopoţeilor reduce surplusul yang din încăpere pentru a intra în armonie cu energia yin. Clopoţeii sunt acordaţi pe diverse game şi tonalităţi - acute sau joase - cu un număr variat de tuburi. Cel mai pur şi mai penetrant sunet este asigurat de clopoţeii tubulari din metal, care nu îşi pierd claritatea sunetului cu timpul. Alegeţi clopoţeii cu sunet pur, acordat pe lungimea dv. de undă - urmăriţi să vă placă sunetul lor atunci când îi cumpăraţi, nu luaţi clopoţei cu sunete la care nu rezonaţi (prea înalte, prea joase, prea stridente etc). Pentru a vă asigura o permanentă echilibrare energetică în încăpere, produceţi periodic sunete cu ajutorul clopoţeilor prin toată încăperea, prin colţuri, prin ungherele inaccesibile, prin dosul mobilelor sau prin zonele ascunse.

Recomandări
Numărul tuburilor este important în arta Feng Shui. Clopoţeii cu 4, 6, 8, 18 tuburi atrag norocul. Pentru eliminarea energiilor negative sunt recomandabili clopoţeii cu 5 tuburi. Există mai multe variante de clopoţei de vânt: din metal, bambus, porţelan, cristal etc. Este recomandabil ca în încăpere - în interior - să amplasaţi clopoţei din metal sau ceramică - iar în exterior - clopoţei din bambus. Clopoţeii metalici sunt recomandabili pentru zonele de nord, nord-vest şi vest. Clopoţeii metalici asezaţi în nord activează zona carierei. Nu amplasaţi clopoţei din metal în colţurile reprezentate de elementul lemn. Clopoţeii din bambus sunt recomandabili pentru sud, sud-est şi est. Clopoţeii de lemn asezaţi în colţul de sud activează zona faimei.

Clopoţeii din ceramică sunt recomandabili pentru zona de sud-vest, nord-est şi centru. Clopoţeii ceramici aşezaţi în vest activează zona copiilor, iar în nord-vest - zona relaţiilor.

Clopoţeii albastri asezaţi în mijlocul peretelui de nord al încăperii activează zona carierei. Clopoţeii verzi în colţul de sud-vest al casei sau biroului atrag şi menţin succesul financiar, iar acasă - menţin un nivel constant al veniturilor. Clopoţeii roşii în mijlocul peretelui de sud al biroului atrag şi menţin faimei afacerii dv., publicitatea, reputaţia, recunoaşterea, clienţii.

Clopoţeii argintii sau albi aşezaţi la mijlocul peretelui de vest al biroului atrag şi menţin un flux constant de idei la locul de muncă, iar acasă - atrag şansele de a avea copii sau menţin o bună comunicare cu copiii.

Clopoţeii roz sau roşii aşezaţi în colţul de sud-vest al casei atrag sau menţin dragostea şi armonia în cuplu, iar la serviciu - bună înţelegere şi armonia între colegi.

Clopoţeii albaştri sau verzi asezaţi la mijlocul peretelui de est al camerei atrag sau menţin o stare de sănătate bună a membrilor familiei. Clopoţeii albi, negri sau gri aşezaţi în colţul de nord-vest al încăperii atrag sau menţin protectorii şi colaboratorii de încredere.