Usturoiul

Usturoiul

De același autor

Busuiocul
Apr 27, 2013 |
0

Busuiocul, dupa cum se stie este o planta de mici dimensiuni, denumirea ei fiind din limba latina Ocimum Basilicum. Aceasta planta are...

Coada soricelului
Apr 26, 2013 |
0

Coada-soricelului este o planta care creste pe marginea drumurilor si atinge o inatime de maxim 80 cm, are frunzele paroase si zimtate...

Galbenele
Apr 26, 2013 |
0

Galbenelele (Calendula officinalis) sunt plante de cultura anuala, aduse cu mii de ani in urma din India. Ele se pot cultiva din seminte...

Iaurtul
Apr 25, 2013 |
0

In organismul uman se gasesc mai multe bacterii decat celule, 500 de specii de bacterii fiind gasite in sistemul digestiv, iar...

Levănţica
Apr 24, 2013 |
0

Levantica este o planta cu un miros si aspect placut, tufa avand la varfuri flori de culoare albastru deschis sau mov, iar oamenii o...

Lămâia
Apr 24, 2013 |
0

Lamaia este un fruct bogat in compusi chimici vindecatori care ajuta la vindecarea pielii, intaresc vasele de sange, imbunatatesc...

Merişor
Apr 23, 2013 |
0

Merisorul este o planta traditionala asociata cu bunatatile de Craciun si curcanul fript. El se poate consuma proaspat, sub forma de suc...

Muşeţelul
Apr 23, 2013 |
0

Musetelul este o planta care are gustul si parfumul placut din care se poate obtine un ceai aromat, este indicat sa beti o cana cu ceai...

Muştarul
Apr 23, 2013 |
0

Mustarul este un condiment versat folosit in fiecare bucatarie, care a aratat ca este mai mult decat un remediu al starii de bine. El...

Menta
Apr 23, 2013 |
0

Menta este una dintre cele mai cunoscute plante din lume. Ne intrebam de fiecare data de ce in fiecare pizzerie se gaseste langa casa de...

Usturoiul este o planta comestibila care este utilizata inca din vechime ca aliment si condiment in bucatarie, dar si in medicina este considerat, la fel ca si ceapa, un adevarat medicament deoarece aceasta planta este bogata in vitamine si substante minerale.

Efectul usturoiului impreuna cu mierea de albine, precum si alte produse naturale este eficient in protectia sau indreptarea bolilor cardiovasculare, a pneumopatiilor precum si a tulburarilor digestive.

Inca din vechime medicii au analizat istoria acestei plante cu gust intepator, au aratat ca este benefic in mai mult de 100 de utilizari ale acestuia in domeniul medicinei.

Egiptenii foloseau usturoiul in alimentatia celor care construiau piramide, acesta avand un efect de marire a fortei lor fizice, si pentru prevenirea bolilor contagioase, iar europenii pentru a se feri si trata epidemiile de ciuma.

Usturoiul este bun pentru tratarea unor afectiuni,o parte din acestea fiind:

  • durere in gat;
  • diaree;
  • hipercolesterolemie;
  • raceala si gripa;
  • infectii ale cailor urinare;
  • hipertensiune arteriala;
  • infectii fungice;
  • muscaturi si intepaturi de insecte;
  • probleme ale urechii;
  • taieturi si escoriatii;
  • sinuzita;

  In unele cazuri usturoiul are un efect chiar mai mare decat cel al medicamentelor, de aceea este o planta medicinala buna de luat in seama. Este un aliat al inimii cu peste 100 de compusi chimici activi, cel mai important fiind aliina, care se transforma in alicina cand usturoiul este mestecat sau zdrobit.In zonele unde oamenii consuma foarte mult usturoi se inventariaza rate foarte scazute ale bolilor cardiovasculare. Imbunatateste circulatia sanguina in organism, de asemenea si elasticitatea arterelor, este vasodilatator, provoaca marirea vaselor de sange ducand la scaderea tensiunii arteriale.

S-a dovedit ca usturoiul poate fi un luptator si impotriva cancerului, deoarece acesta impiedica transformarile la nivelul celular si distruge celulele canceroase care s-au format.

Un studiu a aratat ca un singur catel de usturoi consumat in fiecare zi reduce cu 50% aparitia cancerului, de asemenea usturoiul intareste sistemul imunitar. Aceasta planta se poate transforma intr-un antibiotic natural atunci cand este proaspat, zdrobit si aplicat pe rani, distrugand microorganismele care au declansat infectii, inclusiv micozele vaginale si infectii ale urechii.

Un catel sau doi de usturoi crud sau proaspat consumat in fiecare zi este indeajuns pentru obtinerea efectelor sale de vindecare, dar mai bun este crud deoarece are mai multa putere de vindecare decat cel preparat, care prin gatit pierde unele dintre substante chimice valoroase.

Unele persoane au o problema cu usturoiul proaspat pentru ca acesta are un miros si o aroma mult prea puternica, dar pentru a scapa de acest miros se pot mesteca cateva frunze de patrunjel dupa ce s-a consumat.

Daca sunteti sub tratament cu anticoagulante nu incercati un astfel de tratament cu usturoi.