Vinul, benefic pentru sănătate

Consumul moderat şi regulat de vin poate constitui un factor în scăderea riscului decesului de boli de inimă. Studii făcute în Anglia şi Danemarca au arătat că cei care nu consumă vin au mai multe şanse de a se îmbolnăvi de afecţiuni cardiace. „În cantităţi moderate, vinul poate fi consumat şi în regimul de slăbire pentru că nu conţine grăsimi, colesterol sau fibre, fiind furnizor de energie şi un bun digestiv. În funcţie de culoarea, tăria şi tipul vinului, variază şi aportul acestuia.

Cel mai indicat, din punctul de vedere al siluetei, este vinul alb sec, deoarece este cel mai sărac în proteine şi calorii. El este urmat de vinul roşu sec, care este un excelent antioxidant. De asemenea, vinul este recomandat şi în anemii, deoarece poate stimula pofta de mâncare contribuind la echilibrarea balanţei nutriţionale“, a afirmat prof. dr. Ileana Marinescu, medic endocrinolog şi nutriţionist la Institutul „C. I. Parhon“.

Vinul roşu contribuie la previnea apariţiei cancerului. Marele merit aparţine flavonoidelor, care anihilează efectul nociv al radicalilor liberi. Alt component care se găseşte numai în vinul roşu este quercentina.

Studii de laborator demonstrează că această substanţă creşte imunitatea organismului, previne apariţia cancerului şi a bolilor de inimă, prelungeşte viaţa celulelor cu 80%, stimulează miocardul, care, în condiţii de stres, nu mai poate funcţiona cu eficienţă maximă. Vinul dilată vasele capilare şi ajută la prevenirea anginei pectorale şi a formării de cheaguri.